Alegerea rasei

Găinile pot fi de diferite dimensiuni mari, bantam (sau pitice) şi bantam veritabil. Dimensiunea pentru care veţi opta depinde de spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie precum şi de scopul pentru care creşteţi păsările. Dacă scopul sunt ouălele atunci este recomandat să începeţi cu un hibrid, cum ar fi o găină pătată sau o outoare maro. Dacă sunteţi hotărât să creşteţi păsări pentru carne atunci trebuie să alegeţi fie o pasăre comercială pentru gătit fie o rasă pură special selectată pentru calitatea cărnii sale, cum este La Flesche. Pentru expoziţii sau pur şi simplu ca pasăre de companie, rasa Pekin sau activul Modern pot fi alegerea potrivită.

Trebuie să luaţi în considerare că păsările mari produc mult gâinaţ. Dacă nu sunteţi dispus să curăţaţi coteţul tot timpul este recomandat să alegeţi o rasă mai mică. Rasele de găini pentru expoziţii nu se potrivesc unui crescător care nu poate investi mult timp.

Dacă în apropierea ţarcului sau adăpostului păsărilor aveți flori este recomandat să optaţi pentru păsările cu penaj la picioare pentru că sunt mai puţin scurmătoare. Cele mai potrivite rase sunt Pekin sau un soi pitic cu „botoşei”, atâta timp cât le puteţi asigura o stinghie uscată peste noapte unde să-şi poată usca penele de la picioare.

Există o varietate foarte mare de rase, de toate mărimile, formele şi cu o mulţime de trăsături şi fiecare dintre aceste rase vă vor atrage cu ceva anume. Există rase care adoră să zboare, altele care recurg la orice pentru a evada şi altele care sunt foarte docile. Un lucru foarte important de care trebuie să ţineţi cont este faptul că puii pe care îi creşteţi vor prelua stările dumneavoastră, astfel încât dacă sunteţi într-o dispoziţie nervoasă păsările vor fi agitate când sunteţi în preajma lor.

Ştiaţi că!

Puii sunt integraţi printre celelalte păsări la trei zile după ce ies din găoace, aşa încât contactul cu crescătorul în acest interval de timp este esenţial pentru a dezvolta o relaţie bună cu păsările dumneavoastră.